Що таке брейдінг?

Що таке брейдінг?
18.02.2014

Брейдинг – це модний, на сьогоднішній день, спосіб плетіння африканських кісок. Найпростішим способом є плетіння коси, що складається з трьох пасм. Також, це поняття має на увазі під собою плетіння більш складних кіс, які можуть бути сплетені з довільної, найчастіше непарної кількості пасм.

Брейдинг має на увазі плетіння більш складних зачісок, які включають створення всіляких переплетень, малюнків, а також вплетення різноманітних синтетичних матеріалів або канекалон. Канекалони здатні надати зачісці кольору, загального об'єму, а також довговічності носіння кісок. Крім цього, даний метод поєднує в собі кілька видів плетіння, це, в першу чергу, «твісти», «гладкий джгут» та «вісімка».

У зв'язку з тим, що сучасна молодь дуже любить виділятися, брейдинг став користуватися особливою популярністю. До того ж, цей метод має безліч переваг, таких як, наприклад, простота догляду. Тож звідки ж з'явився цей напрямок у перукарському мистецтві?

Брейдинг – це народне мистецтво, яке прийшло до нас від африканських етнічних груп (Бедуїни, Сомалі, Туарегі), а також від груп з Південної та Північної Америки (Ацтеки, Майя, Інкі, Чироки).

Перші згадки про нього прийшли до нас зі Східної Африки. Найдавніші малюнки із зображенням брейдингу відносяться до часів Фараона Менеса. Тоді, ця зачіска була не просто прикрасою, вона мала більш серйозний характер, вона розповідала про свого власника. Якщо йдеться про чоловіка, то за його зачіскою можна було визначити сімейний та соціальний статус, а також те, що він перебуває у жалобі. Представниці слабкої статі, за допомогою стану свого волосся показували оточенню, наскільки вони готові до заміжжя.

На сьогоднішній день, брейдинг є способом виділитися та привернути до себе увагу.
Ця зачіска стане оригінальним рішенням як для щоденного використання, так і для різноманітних урочистостей, наприклад, весіль. Весільний брейдинг – це досить новий напрямок у нашій країні, але й він уже знайшов своїх шанувальників.